Premierul Dăncilă: Sunt unii care dau lecții acum, unii care când au dat de greu au plecat acasă / Europarlamentarele, pierdute de PSD, nu câștigate de PNL, USR

Premierul Dăncilă: Sunt unii care dau lecții acum, unii care când au dat de greu au plecat acasă / Europarlamentarele, pierdute de PSD, nu câștigate de PNL, USR
Publicat: 30/08/2019, 20:18

Dăncilă: Europarlamentarele nu au fost câștigate de PNL sau USR, au fost pierdute de PSD

Viorica Dăncilă le-a transmis colegilor, vineri la Constanța, că nu PNL sau USR a câștigat europarlamentarele, PSD a pierdut scrutinul pentru europene. Președintele social-democrat a precizat că mesajul partidului nu s-a axat pe realizările Guvernului, PSD fiind în defensivă atacurilor opoziției.

„Vreau să specific la ceea ce fac referire. Dragele mele colege, dragi colegi, alegerile europarlamentare nu au fost câștigate de PNL sau USR, au fost pierdute de PSD, și trebuie să pornim de la această realitate, trebuie să vedem unde am greșit, unde am pierdut încrederea oamenilor, unde ne-am abătut de la drumul electoratului nostru, epntru că nu mai vrem să facem aceleași greșeli. Nu vreau să sancționăm pe nimeni, nu vreau să certăm pe nimeni, vreau să readucem încrederea românilor care ne-au votat în 2016 și acum nu au mai venit alături de PSD. E adevărat că nu au votat cu alt partid, dar s-au desprins de mesajul nostru politic și nu au mai venit la vot. E adevărat că s-a greșit? Oare am acționat noi bine în organizare? Oare la europarlamentare am fost noi la fel de bine organizați în fiecare localitate? Am avut aceeași comunicare cu cetățenii?”, a afirmat Viorica Dăncilă, vineri, în cadrul Conferinței de alegeri a Organizației Județene Constanța.

Premierul a mai spus că trebuie schimbată abordarea PSD în comunicarea lucrurilor bune pe care partidul și guvernul le-au făcut pentru români.

„Oare am comunicat noi la fel de bine ce a realizat acest Guvern, aici la Constanța, în fiecare județ? Eu spun că nu. Am răspuns atacurilor venite din partea opoziție și pe acea temă am discutat de fiecare dată, iar PSD a fost în defensivă. Eu cred că trebuie să schimbăm abordarea, trebuie să vorbim mai mult despre ce a făcut bun acest Guvern. Oare am vorbit noi destul despre ceea ce au realizat primarii noștri, despre munca lor, despre proiectele depuse?”, a completat Dăncilă.

Șeful Executivului a adăugat că formațiunea trebuie să arate o deschidere mai mare față de oameni.

„Suntem într-un moment de cumpănă pentru PSD. Am pornit de la 22%, creștem în opțiunile electoratului, dar acest lucru nu e suficient. Trebuie să mergem alături de oameni, trebuie să lăsăm porțile deschise pentru ca oamenii să vină alături de noi, trebuie să arătăm că suntem singura soluție pentru această țară, că suntem singurii care iubim românii, că nu luptăm cu contracandidații noștri, ci pentru români”, a conchis liderul PSD.

Știrea inițială. „Legat de guvernare, într-un an și șapte luni atacurile au fost permanente, dar am știut că vă am alături, am știut că nu am voie să vă dezamăgesc, am știut că trebuie să fiu puternică și am rezistat tuturor atacurilor. Sunt unii care dau lecții acum, unii care când au dat de greu au plecat acasă. Eu nu o să las echipa și nu să merg acasă. Sunt mândru că sunt român, pentru că în această țară sunt oameni frumoși, care își iubesc tradițiile și care nu vor lăsa pe alții să ne destabilizeze și să destabilizeze această țară”, a afirmat Viorica Dăncilă, vineri, în cadrul Conferinței de alegeri a Organizației Județene Constanța.

Președintele PSD că partidul se va lupta cu știrile false, atât în mediul on-line, dar și prin comunicarea directă cu cetățenii.

„Cineva spunea că apar știri false, că ne vom bătea în mediul on-line. Da, vom face acest lucru, cu multă tărie și putere, dar vreau să vorbiți cu oamenii, să reluați dialogul cu cetățenii și să transmiteți mesajele de aici, de la conferință, să transmiteți ce s-a făcut de către guvernele PSD și ce au făcut ceilalți și ce vor să facă ceilalți dacă vin la guvernare. Sunt convinsă că vom obține rezultate bune și în primul tur, că vom câștiga alegerile prezidențiale, locale și parlamentare penru că suntem singurul partid care ținem cu România”, a conchis Dăncilă.

ALDE a stabilit, luni, ieșirea de la guvernare și alianța cu Pro România. Cele două partide au decis să îl susțină pe Mircea Diaconu candidat independent la prezidențiale. În afară de Ramona Mănescu, toți miniștrii ALDE au demisionat din funcție.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, demisiile celor trei miniștri ai ALDE.

Social-democrații se reunesc timp de trei zile pe litoral, unde vor avea mai multe ședinte, printre care CEx al PSD și întâlnirea cu grupurile parlamentare, sâmbătă.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un tsunami uriaș s-ar putea produce în Marea Mediterană până în 2030. Experții au avertizat...
TOP 20 sexy vedete care au arătat tot! S-au încurcat în…pantalonașii buclucași!
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat...
Un copil pierdut acum 28 de ani într-o gară chineză și adoptat în Olanda începe...
Vali a murit înecat la Costineşti! Ce le-a zis prietenilor înainte: 'Dacă păţesc ceva...
Până la ce vârstă ar trebui să trăiești pentru a te bucura de întreaga contribuție...
O jurnalistă din Marea Britanie, despre Bucureşti: "Un amestec tentant de clădiri medievale, neoclasice, din...
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Cod galben de caniculă în România pe 7 și 8 iulie! Regiunile în care se...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Publicație britanică, despre Dacia Duster: Nu e mastodont electric de 400 CP...
Un urs care a intrat în Grădina Zoologică din Târgu Mureş, omorând căprioare şi emu,...
Forme CIUDATE, observate în atmosfera superioară a Pământului
Decizie pentru toți cei care mănâncă PEPENI românești. Se întâmplă de mâine, 8 IULIE
Cel mai nou bulevard din București. Când are loc marea deschidere
Grasu XXL, în lacrimi pe scena de la Neversea 2024. Artistul a reușit cu greu...
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe...
Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu...
Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta...
BANCUL ZILEI. Bulă la ora de Anatomie. Profesoara: – Bulă, ce este coloana vertebrală?
„Celulele timpului” din creier ar putea fi mai cruciale decât am crezut vreodată
×